Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych odpowiedzialnym za ich przetwarzanie jest:

Hegen Distribution sp. z o.o.

ul. Sportowa 3a 
32-080 Zabierzów
iod@hop-sport.com

Dziękujemy za Państwa zainteresowanie naszym sklepem internetowym. Ochrona Państwa prywatności jest dla nas bardzo ważna. Poniżej znajdą Państwo szczegółowe informacje dotyczące postępowania z Państwa danymi.

1.1 Dane dostępowe i hosting
Nasze strony internetowe można odwiedzać bez podawania danych osobowych. W przypadku każdego wywołania strony internetowej serwer zapisuje automatycznie jedynie tzw. logi serwera, np. nazwę żądanego pliku, Państwa adres IP, datę i godzinę wywołania, ilość przesyłanych danych oraz składającego zapytanie dostawcę usług internetowych (tzw. logi dostępowe) oraz dokumentuje wywołanie strony. Dane te są analizowane wyłącznie w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naszej strony internetowej i ulepszenia naszej oferty. Powyższe służy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO zabezpieczeniu naszego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnym, prawidłowym prezentowaniu naszych stron internetowych i oferty.

Hosting
Wszystkie dane dostępowe zostaną usunięte najpóźniej w ciągu trzydziestu dni po zakończeniu Państwa wizyty na naszej stronie.
Usługi w zakresie hostingu i wyświetlania strony internetowej są częściowo świadczone na nasze zlecenie przez naszych usługodawców w ramach powierzenia przetwarzania danych. O ile niniejsza polityka prywatności nie stanowi inaczej, wszystkie dane dostępowe oraz dane zebrane w przewidzianych do tego celu formularzach na naszej stronie, będą przetwarzane na ich serwerach. W przypadku pytań dotyczących naszych usługodawców i podstaw współpracy z nimi, prosimy skontaktować się z nami. Nasze dane kontaktowe znajdą Państwo w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

1.2 Content Delivery Network
W celu skrócenia czasu ładowania się naszych stron internetowych wykorzystujemy tzw. Content Delivery Network („CDN"). W ramach usług CDN – treści znajdujące się na stronie, np. duże pliki multimedialne są dostarczane za pośrednictwem regionalnych serwerów zewnętrznych dostawców usług CDN. Oznacza to, że również tzw. dane dostępowe są przetwarzane na serwerach dostawców usług CDN. Świadczone dla nas w tym zakresie usługi realizowane są w ramach zawartej z usługodawcami umowy powierzenia danych.Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.Jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszych usługodawców i podstaw naszej współpracy z nimi, prosimy skontaktować się z nami. Dane kontaktowe znajdą Państwo w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

2. Gromadzenie i przetwarzanie danych w celach realizacji umowy oraz kontaktowych 

2.1 Przetwarzanie danych w celach realizacji umowy
Gromadzimy dane osobowe wtedy, kiedy nam je Państwo przekazują, składając swoje zamówienie lub kontaktując się z nami (np. za pomocą formularza kontaktowego lub e-mailem). Pola obowiązkowe są oznaczone jako takie, ponieważ dotyczą danych, które są niezbędne do wykonania umowy lub rozpatrzenia sprawy, w jakiej kontaktują się Państwo z nami. Bez ich podania nie można ukończyć zamówienia lub skontaktować się z nami. To, jakie dane są gromadzone, wynika bezpośrednio z formularzy, do których wprowadzane są dane. 

Z przekazanych przez Państwa danych korzystamy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b RODO w celu wykonania umowy i odpowiedzi na Państwa zapytania (łącznie z zapytaniami dot. rozpatrywania roszczeń z tytułu rękojmi za wady lub gwarancji oraz w zakresie obowiązku informowania o niezbędnych aktualizacjach). Dalsze informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych, w szczególności w zakresie przekazywania danych naszym usługodawcom w celu realizacji zamówień, płatności i wysyłki, znajdą Państwo w kolejnych częściach niniejszej polityki prywatności. Po zrealizowaniu umowy przetwarzanie Państwa danych zostanie ograniczone, a po upływie okresów przechowywania wymaganych na gruncie przepisów podatkowych oraz ustawy o rachunkowości dane te zostaną usunięte (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), chyba że wyrażą Państwo wyraźną zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) na dalsze wykorzystanie tych danych w innych celach lub zastrzeżemy prawo ich dalszego wykorzystania w ustawowo dozwolonych przypadkach, o czym w takiej sytuacji informujemy Państwa w niniejszej polityce prywatności.  

System zarządzania towarami
W celu obsługi zamówień i realizacji umowy korzystamy również z zewnętrznego systemu zarządzania towarami. Nasi usługodawcy świadczą dla nas w tym zakresie usługi w ramach umowy powierzenia danych. Jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszych usługodawców i podstaw naszej współpracy z nimi, prosimy skontak

2.2 Przetwarzanie danych w celach kontaktowych
W ramach komunikacji z klientem przetwarzamy dane osobowe w celu opracowania Państwa zapytań (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). Dane te udostępniają nam Państwo dobrowolnie podczas kontaktu z nami (np. poprzez formularz kontaktowy lub poczte e-mail). Pola obowiązkowe są oznaczone jako takie, ponieważ dotyczą danych, które są niezbędne do opracowania zapytania. To, jakie dane są gromadzone, wynika bezpośrednio z formularzy, do których wprowadzane są dane. Po pełnym opracowaniu Państwa zapytania, Państwa dane zostaną usunięte, chyba że wyrażą Państwo wyraźną zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) na dalsze wykorzystanie tych danych w innych celach lub zastrzeżemy prawo ich dalszego wykorzystania w ustawowo dozwolonych przypadkach, o czym w takiej sytuacji informujemy w niniejszej polityce prywatności. 

3. Przetwarzanie danych celem realizacji dostawy 
W celu wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO) przekazujemy Państwa dane wybranej przez Państwa w procesie składania zamówienia firmie spedycyjnej, której zlecono dostawę zamówionych produktów.

4. Przetwarzanie danych celem realizacji płatności
W celu realizacji płatności w naszym sklepie internetowym współpracujemy z zewnętrznymi usługodawcami obsługującymi elektroniczne płatności online i przekazujemy Państwa dane wybranej przez Państwa w procesie składania zamówienia firmie obsługującej płatność. Powyższe służy realizacji umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

Przetwarzanie danych celem zapobiegania nadużyciom i optymalizacji płatności
W niektórych sytuacjach możemy przekazywać naszym usługodawcom dodatkowe informacje, które mogą zostać przez nich wykorzystane wraz z informacjami niezbędnymi do zrealizowania płatności. Usługodawcy ci działają wówczas na nasze zlecenie jako podmioty przetwarzające i świadczą dla nas usługi w zakresie zapobiegania nadużyciom i optymalizacji procesów płatności (np. fakturowanie, analiza odrzuconych płatności, wsparcie księgowe). Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO służy to realizacji naszych uzasadnionych interesów w zakresie ochrony przed nadużyciami i oszustwami oraz w zakresie skutecznego zarządzania płatnościami.

Zakup na raty
W przypadku wyboru płatności „zakup na raty” i wyrażenia stosownej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), Państwa dane osobowe (imię, nazwisko, adres, e-mail, numer telefonu, data urodzenia, adres IP, płeć) wraz z danymi niezbędnymi do realizacji transakcji (artykuł, kwota faktury, termin wymagalności, kwota łączna, numer faktury, podatki, waluta, data i godzina zamówienia) zostaną przekazane w celu realizacji płatności do naszego partnera Credit Agricole Bank Polska S.A., Plac Orląt Lwowskich 1, 53-605 Wrocław, Polska. W celu zweryfikowania zdolności kredytowej klienta dokonującego zakupu na raty, nasz partner sprawdza i zbiera informacje z ogólnie dostępnych baz danych oraz od biur i agencji informacji gospodarczej. Listę usługodawców, od których uzyskiwane są informacje w tym także informacje na temat zdolności kredytowej klienta określane na podstawie modeli matematyczno-statystycznych, a także informacje dot. przetwarzania danych po ich przekazaniu naszemu partnerowi Credit Agricole Bank Polska S.A., znajdą Państwo w jego polityce prywatności na stronie: https://www.credit-agricole.pl/polityka-prywatnosci.

Otrzymane informacje dotyczące statystycznego prawdopodobieństwa braku płatności nasz partner Credit Agricole Bank Polska S.A. wykorzysta do podjęcia decyzji w zakresie nawiązania, realizacji lub zakończenia stosunku umownego. Mogą Państwo przedstawić swój punkt widzenia i nie zgodzić się z daną decyzją, kontaktując się w tym celu z naszym partnerem Credit Agricole Bank Polska S.A.. Wyrażona w procesie składania zamówienia zgoda na przekazanie danych może zostać przez Państwa odwołana bez podania przyczyny w każdym czasie ze skutkiem na przyszłość.

Newsletter jest wysyłany w ramach powierzenia przetwarzania danych na nasze zlecenie przez zewnętrznego usługodawcę. Jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszych usługodawców i podstaw naszej współpracy z nimi, prosimy skontaktować się z nami. Dane kontaktowe znajdą Państwo w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

5. Pliki cookie i podobne technologie

Ogólne informacje
Aby uatrakcyjnić wizytę na naszej stronie internetowej oraz umożliwić Państwu korzystanie z jej kluczowych funkcji, wykorzystujemy w tym celu narzędzia technologiczne, w tym tzw. pliki cookies. Cookies są małymi plikami tekstowymi, które są automatycznie zapisywane na Państwa urządzeniu końcowym. Niektóre używane przez nas cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Państwa urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Państwa przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (tzw. trwałe cookies).

Ochrona prywatności urządzeń końcowych
Podczas korzystania z naszej oferty online wykorzystujemy technologie, które są absolutnie niezbędne do zapewnienia prawidłowego i optymalnego korzystania z niezbędnych funkcji naszej strony internetowej. W tym zakresie, przechowywanie informacji w urządzeniu końcowym użytkownika lub dostęp do informacji, które są już przechowywane w jego urządzeniu końcowym, nie wymagają zgody użytkownika.
 
     W przypadku funkcji, które nie są absolutnie niezbędne, przechowywanie informacji w urządzeniu końcowym użytkownika lub dostęp do informacji już zapisanych w jego urządzeniu końcowym wymaga zgody użytkownika. Należy uwzględnić, iż w przypadku braku zgody, niektóre funkcje lub elementy witryny mogą nie być dostępne w pełnym wymiarze. Wszelkie udzielone przez użytkownika zgody zachowują ważność do czasu wycofania zgody, konfiguracji ustawień lub zresetowania odpowiednich ustawień w urządzeniu końcowym.

Pozostałe przypadki przetwarzania danych za pomocą plików cookie i innych technologii
Wykorzystujemy technologie, które są absolutnie niezbędne do zapewnienia prawidłowego i optymalnego korzystania z niezbędnych funkcji naszej strony internetowej (np. funkcja koszyka zakupowego). Technologie te przetwarzają dane takie jak np. Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje o korzystaniu z naszej strony internetowej (np. o zawartości koszyka zakupowego). Służy to zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO realizacji naszego prawnie uzasadnionego interesu polegającego na optymalnej prezentacji naszej oferty.

Ponadto wykorzystujemy również narzędzia technologiczne w celu wypełnienia obowiązków prawnych, którym podlegamy (np. w celu udowodnienia otrzymania zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych), jak również w celu analityki internetowej i marketingu internetowego. Dalsze informacje na ten temat, w tym odpowiednie podstawy prawne przetwarzania danych, znajdują się w kolejnych sekcjach niniejszej polityki prywatności.

W menu pomocniczym przeglądarki internetowej znajdą Państwo wyjaśnienia dotyczące zmiany ustawień w zakresie cookies. Dostępne są one pod następującymi linkami: Microsoft Edge™ / Safari™ / Chrome™ / Firefox™ / Opera™

Gdy na wykorzystywanie określonych narzędzi technologicznych została nam udzielona przez Państwa zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), może zostać ona wycofana przez Państwa w każdej chwili. W celu wycofania zgody proszę skontaktować się z nami za pośrednictwem adresu kontaktowego wskazanego w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

6. Wykorzystywanie plików cookies i podobnych narzędzi technologicznych
O ile wyrazili Państwo na to swoją zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), wykorzystujemy na naszej stronie internetowej wskazane poniżej pliki cookies i inne, podobne narzędzia technologiczne zewnętrznych usługodawców. Po zrealizowaniu celu przetwarzania i zakończeniu korzystania z danego narzędzia technologicznego, dane zebrane w ramach korzystania z tych narzędzi zostaną usunięte. Udzielona zgoda może zostać wycofana przez Państwa w dowolnym momencie. Szczegółowe informacje dotyczące możliwości odwołania zgody i Państwa prawa do sprzeciwu znajdują się w punkcie "Pliki cookie i podobne technologie". Dalsze informacje znajdą Państwo na stronach poszczególnych usługodawców. Jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszych usługodawców i podstaw naszej współpracy z nimi, prosimy skontaktować się z nami. Dane kontaktowe znajdą Państwo w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

Niniejsza strona korzysta z plików cookie. Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług.

Pliki cookie (ciasteczka) to małe pliki tekstowe, które mogą być stosowane przez strony internetowe, aby użytkownicy mogli korzystać ze stron w bardziej sprawny sposób.

Prawo stanowi, że możemy przechowywać pliki cookie na urządzeniu użytkownika, jeśli jest to niezbędne do funkcjonowania niniejszej strony. Do wszystkich innych rodzajów plików cookie potrzebujemy zezwolenia użytkownika.

Niniejsza strona korzysta z różnych rodzajów plików cookie. Niektóre pliki cookie umieszczane są przez usługi stron trzecich, które pojawiają się na naszych stronach.

W dowolnej chwili możesz wycofać swoją zgodę w Deklaracji dot. plików cookie na naszej witrynie.

Dowiedz się więcej na temat tego, kim jesteśmy, jak można się z nami skontaktować i w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe w ramach Polityki prywatności.

Prosimy o podanie identyfikatora Pana(Pani) zgody i daty kontaktu z nami w sprawie Pana(Pani) zgody

Twoja zgoda dotyczy następujących domen: hop-sport.pl

Twój obecny stan: Odmowa. 

Identyfikator Pana(Pani) zgody: xCNe0U193SL/gfbspc+aJPzUjEbpvungS4XK1cPJRuYLBLwUgd3JRQ==Data zgody: środa, 26 kwietnia 2023 14:50:44 CEST

 

Deklarację dot. plików cookie zaktualizowano ostatnio 9.12.2023 przez Cookiebot:

Niezbędne (8)

Niezbędne pliki cookie przyczyniają się do użyteczności strony poprzez umożliwianie podstawowych funkcji takich jak nawigacja na stronie i dostęp do bezpiecznych obszarów strony internetowej. Strona internetowa nie może funkcjonować poprawnie bez tych ciasteczek.

Nazwa Dostawca Cel Data ważności Rodzaj
__cf_bm Vimeo This cookie is used to distinguish between humans and bots. This is beneficial for the website, in order to make valid reports on the use of their website. 1 dzień HTTP Cookie
1.gif Cookiebot Used to count the number of sessions to the website, necessary for optimizing CMP product delivery. Session Pixel Tracker
CONSENT YouTube Used to detect if the visitor has accepted the marketing category in the cookie banner. This cookie is necessary for GDPR-compliance of the website. 2 lat HTTP Cookie
CookieConsent Cookiebot Stores the user's cookie consent state for the current domain 1 rok HTTP Cookie
csrftoken hop-sport.pl Helps prevent Cross-Site Request Forgery (CSRF) attacks. 1 rok HTTP Cookie
SESS# hop-sport.pl Preserves users states across page requests. 14 dni HTTP Cookie
test_cookie Google Used to check if the user's browser supports cookies. 1 dzień HTTP Cookie
ZADMIN_SESS hop-sport.pl W oczekiwaniu Session HTTP Cookie

Preferencje (1)

Pliki cookie dotyczące preferencji umożliwiają stronie zapamiętanie informacji, które zmieniają wygląd lub funkcjonowanie strony, np. preferowany język lub region, w którym znajduje się użytkownik.

Nazwa Dostawca Cel Data ważności Rodzaj
django_language hop-sport.pl Determines the preferred language of the visitor. Allows the website to set the preferred language upon the visitor's re-entry. 1 rok HTTP Cookie

Statystyka (12)

Statystyczne pliki cookie pomagają właścicielem stron internetowych zrozumieć, w jaki sposób różni użytkownicy zachowują się na stronie, gromadząc i zgłaszając anonimowe informacje.

Nazwa Dostawca Cel Data ważności Rodzaj
_ga Google Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. 2 lat HTTP Cookie
_ga_# Google Used by Google Analytics to collect data on the number of times a user has visited the website as well as dates for the first and most recent visit. 2 lat HTTP Cookie
_gat Google Used by Google Analytics to throttle request rate 1 dzień HTTP Cookie
_gid Google Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. 1 dzień HTTP Cookie
_hjAbsoluteSessionInProgress Hotjar This cookie is used to count how many times a website has been visited by different visitors - this is done by assigning the visitor an ID, so the visitor does not get registered twice. 1 dzień HTTP Cookie
_hjFirstSeen Hotjar This cookie is used to determine if the visitor has visited the website before, or if it is a new visitor on the website. 1 dzień HTTP Cookie
_hjIncludedInSessionSample_# Hotjar Collects statistics on the visitor's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been read. 1 dzień HTTP Cookie
_hjSession_# Hotjar Collects statistics on the visitor's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been read. 1 dzień HTTP Cookie
_hjSessionUser_# Hotjar Collects statistics on the visitor's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been read. 1 rok HTTP Cookie
_tt_enable_cookie Tiktok Used by the social networking service, TikTok, for tracking the use of embedded services. 1 rok HTTP Cookie
collect Google Used to send data to Google Analytics about the visitor's device and behavior. Tracks the visitor across devices and marketing channels. Session Pixel Tracker
td Google Registers statistical data on users' behaviour on the website. Used for internal analytics by the website operator. Session Pixel Tracker

Marketing (32)

Marketingowe pliki cookie stosowane są w celu śledzenia użytkowników na stronach internetowych. Celem jest wyświetlanie reklam, które są istotne i interesujące dla poszczególnych użytkowników i tym samym bardziej cenne dla wydawców i reklamodawców strony trzeciej.

Nazwa Dostawca Cel Data ważności Rodzaj
_fbp Meta Platforms, Inc. Used by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers. 3 miesięcy HTTP Cookie
_gcl_au Google Used by Google AdSense for experimenting with advertisement efficiency across websites using their services. 3 miesięcy HTTP Cookie
_ttp [x2] Tiktok Used by the social networking service, TikTok, for tracking the use of embedded services. 1 rok HTTP Cookie
ads/ga-audiences Google W oczekiwaniu Session Pixel Tracker
IDE Google Used by Google DoubleClick to register and report the website user's actions after viewing or clicking one of the advertiser's ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user. 1 rok HTTP Cookie
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube Used to track user’s interaction with embedded content. Session HTTP Cookie
lastExternalReferrer Meta Platforms, Inc. Detects how the user reached the website by registering their last URL-address. Persistent HTML Local Storage
lastExternalReferrerTime Meta Platforms, Inc. Detects how the user reached the website by registering their last URL-address. Persistent HTML Local Storage
LogsDatabaseV2:V#||LogsRequestsStore YouTube W oczekiwaniu Persistent IndexedDB
nextId YouTube Used to track user’s interaction with embedded content. Session HTTP Cookie
pagead/1p-user-list/# Google Tracks if the user has shown interest in specific products or events across multiple websites and detects how the user navigates between sites. This is used for measurement of advertisement efforts and facilitates payment of referral-fees between websites. Session Pixel Tracker
pagead/landing JQuery Collects data on visitor behaviour from multiple websites, in order to present more relevant advertisement - This also allows the website to limit the number of times that they are shown the same advertisement. Session Pixel Tracker
remote_sid YouTube Necessary for the implementation and functionality of YouTube video-content on the website. Session HTTP Cookie
requests YouTube Used to track user’s interaction with embedded content. Session HTTP Cookie
ServiceWorkerLogsDatabase#SWHealthLog YouTube Necessary for the implementation and functionality of YouTube video-content on the website. Persistent IndexedDB
TESTCOOKIESENABLED YouTube Used to track user’s interaction with embedded content. 1 dzień HTTP Cookie
tt_appInfo Tiktok Used by the social networking service, TikTok, for tracking the use of embedded services. Session HTML Local Storage
tt_pixel_session_index Tiktok Used by the social networking service, TikTok, for tracking the use of embedded services. Session HTML Local Storage
tt_sessionId Tiktok Used by the social networking service, TikTok, for tracking the use of embedded services. Session HTML Local Storage
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube Tries to estimate the users' bandwidth on pages with integrated YouTube videos. 180 dni HTTP Cookie
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube Stores the user's cookie consent state for the current domain 180 dni HTTP Cookie
YSC YouTube Registers a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen. Session HTTP Cookie
ytidb::LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Persistent HTML Local Storage
YtIdbMeta#databases YouTube Used to track user’s interaction with embedded content. Persistent IndexedDB
yt-remote-cast-available YouTube Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage
yt-remote-cast-installed YouTube Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage
yt-remote-connected-devices YouTube Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Persistent HTML Local Storage
yt-remote-device-id YouTube Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Persistent HTML Local Storage
yt-remote-fast-check-period YouTube Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage
yt-remote-session-app YouTube Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage
yt-remote-session-name YouTube Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage

6.1 Wykorzystywanie usług Google 
Korzystamy z wskazanych poniżej narzędzi technologicznych firmy Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia ("Google"). Informacje zbierane automatycznie przez technologie firmy Google dotyczące korzystania z naszej strony internetowej są zazwyczaj przekazywane na serwer Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA i tam przechowywane. Komisja Europejska nie wydała dla USA decyzji w sprawie odpowiedniego stopnia ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską. W przypadku gdy w ramach użycia narzędzi technologicznych Google dochodzi do przetwarzania Państwa adresu IP, wówczas dzięki włączonej anonimizacji IP Państwa adres jest skracany przed zapisaniem na serwerach Google. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostanie przesłany na serwer Google i tam skrócony. O ile nie określono inaczej dla poszczególnych technologii Google opisanych w niniejszej polityce prywatności, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie zawartej z Google umowy o współadministrowanie danymi osobowymi zgodnie z art. 26 RODO. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania danych przez Google znajdą Państwo w polityce prywatności na stronie firmy Google. 

Google Analytics 
W celach analizy użytkowania naszej strony internetowej wykorzystujemy Google Analytics – narzędzie do analityki internetowej firmy Google, które automatycznie przetwarza w tym celu Państwa dane (adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej) oraz tworzy na ich podstawie pseudonimowane profile użytkowników. Do tego celu mogą być wykorzystywane pliki cookie. Państwa adres IP co do zasady nie jest łączony z innymi danymi zebranymi przez Google. Przetwarzanie danych w ramach usługi Google Analytics odbywa się na podstawie zawartej z Google umowy powierzenia danych. 

W celach analityki internetowej korzystamy również z narzędzia Google Signals, które jest rozszerzeniem usług Google Analytics i umożliwia tak zwane "cross-device tracking" (identyfikowanie użytkowników korzystających z wielu urządzeń). Oznacza to, że jeśli Państwa urządzenia z dostępem do internetu są połączone z Państwa kontem Google oraz aktywowali Państwo na swoim koncie Google opcje "spersonalizowana reklama", wówczas Google może generować raporty dot. sposobu użytkowania naszej strony (w szczególności o liczbie użytkowników korzystających z różnych urządzeń), nawet jeśli zmienią Państwo urządzenie. Nie przetwarzamy w tym zakresie Państwa danych osobowych, otrzymujemy jedynie statystyki w oparciu o funkcje i technologie Google Signals. 

Google Ads
Z pomocą Google Ads promujemy naszą stronę internetową w wynikach wyszukiwania oraz na stronach osób trzecich. W tym celu podczas odwiedzin naszej strony internetowej w Państwa urządzeniu automatycznie zapisany zostanie plik remarketing cookie firmy Google, który na podstawie odwiedzanych przez Państwa stron umożliwia wyświetlanie reklam opartych na Państwach zainteresowaniach przetwarzając w tym celu za pomocą pseudonimowego identyfikatora (ID) Państwa dane (adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej). Dalsze przetwarzanie danych ma miejsce tylko wtedy, gdy aktywowali Państwo w ustawieniach swojego konta Google opcję personalizacji reklam. W takim przypadku - jeśli będą Państwo podczas wizyty na naszej stronie internetowej zalogowani jednocześnie w serwisie Google, Google wykorzysta Państwa dane razem z danymi zebranymi w ramach usługi Google Analytics w celu stworzenia i zdefiniowania tzw. list grup docelowych dla celów remarketingu na różnych urządzeniach.

Korzystamy z wskazanych poniżej narzędzi technologicznych firmy Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia ("Google"). Informacje zbierane automatycznie przez technologie firmy Google dotyczące korzystania z naszej strony internetowej są zazwyczaj przekazywane na serwer Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA i tam przechowywane. O ile nie określono inaczej dla poszczególnych technologii Google opisanych w niniejszej polityce prywatności, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie zawartej z Google umowy o współadministrowanie danymi osobowymi zgodnie z art. 26 RODO. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania danych przez Google znajdą Państwo w polityce prywatności na stronie firmy Google. Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych. Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

W celach analizy użytkowania naszej strony internetowej wykorzystujemy Google Analytics – narzędzie do analityki internetowej firmy Google, które automatycznie przetwarza w tym celu Państwa dane (adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej) oraz tworzy na ich podstawie pseudonimowane profile użytkowników. Do tego celu mogą być wykorzystywane pliki cookie. Gdy użytkownik odwiedza naszą stronę internetową z terytorium UE, jego adres IP jest zapisywany na serwerze znajdującym się w UE w celu uzyskania danych o lokalizacji, a następnie natychmiast usuwany, jeszcze zanim ruch zostanie przekierowany do dalszych serwerów Google. Przetwarzanie danych w ramach usługi Google Analytics odbywa się na podstawie zawartej z Google umowy powierzenia danych.

Google Fonts
W celu zapewnienia spójnego prezentowania treści na naszych stronach internetowych z naszą stroną internetową zintegrowany jest skrypt „Google Fonts”, który przetwarza Państwa dane (adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej). Nie mamy wpływu na powyższe przetwarzanie danych przez Google.

YouTube Video Plugin 
W celu integracji treści osób trzecich za pomocą wtyczki wideo YouTube – przy odtwarzaniu wideo przetwarzane są przez Google następujące dane: adres IP, godzina wizyty, informacje o urządzeniu i przeglądarce użytkownika.

6.2 Wykorzystywanie usług Facebook

Facebook Pixel
Wykorzystujemy narzędzie Piksel Facebooka dostarczane przez Meta Platforms Ireland Ltd, Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Irlandia („Facebook (by Meta)“ bzw. “Meta Platforms Ireland"). Zakres wykorzystywanych przez nas funkcjonalności został wskazany poniżej. Piksel Facebooka automatycznie gromadzi i zapisuje dane (Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej, np. wizyta na stronie internetowej lub rejestracja do newslettera). Na podstawie tych danych tworzone są następnie pseudonimowane profile użytkowników.

W tym celu podczas odwiedzin naszej strony Piksel Facebooka zapisuje w Państwa urządzeniu plik cookie, który za pomocą pseudonimowanego Cookie-ID umożliwia automatyczne rozpoznanie Państwa przeglądarki podczas odwiedzania innych stron internetowych. Facebook (by Meta) będzie łączył te informacje z innymi danymi pochodzącymi z Państwa konta na Facebooku i wykorzystywał je do sporządzania raportów o aktywności na stronach internetowych oraz do świadczenia innych usług związanych z Państwa korzystaniem ze stron internetowych, w szczególności do celów personalizacji reklamy. Informacje gromadzone automatycznie przez technologie Facebooka (by Meta) dotyczące sposobu korzystania z naszej strony internetowej są zazwyczaj przesyłane do serwera Meta Platforms, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA i tam przechowywane. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania danych przez Facebook znajdą Państwo w polityce prywatności firmy Facebook (by Meta). Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: USA, Kanada, Japonia, Korea Południowa, Nowa Zelandia, Wielka Brytania, Argentyna. Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Certyfikat został pozyskany. Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w następujących państwach: Australia, Hongkong, Indie, Indonezja, Malezja, Singapur, Tajlandia, Tajwan, Brazylia, Meksyk.  W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Przekazywanie danych w ramach naszej współpracy z usługodawcami z tych państw opiera się na następujących zabezpieczeniach:  standardowych klauzulach ochrony danych Komisji Europejskiej.

Narzędzia analityczne Facebooka
W ramach narzędzi Facebook Business – na podstawie zebranych za pomocą kodu piksel Facebooka danych dot. korzystania przez Państwa z naszej strony, tworzone są statystyki aktywności użytkowników na naszej stronie. Przetwarzanie danych przez Facebook odbywa się na podstawie zawartej umowy powierzenia danych. Analiza danych (statystyk dot. użytkowania strony) służy optymalizacji i uatrakcyjnieniu naszej strony internetowej.

Facebook Ads (zarządzanie reklamami) 
F
acebook Ads umożliwia nam reklamowanie naszej strony internetowej na Facebooku i innych platformach. Ustalamy parametry danej kampanii reklamowej. Facebook jest odpowiedzialny za dokładną realizację, a w szczególności za decyzję o wyświetleniu danej reklamy poszczególnym użytkownikom. O ile nie określono inaczej dla poszczególnych funkcji i narzędzi, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie umowy o współadministrowanie danymi osobowymi zgodnie z art. 26 RODO. Wspólna odpowiedzialność ogranicza się do gromadzenia danych i ich przekazywania do Facebook Ireland. Nie obejmuje to późniejszego przetwarzania danych przez Facebook Ireland.

Na podstawie tworzonych za pomocą narzędzia Piksel Facebooka statystyk dotyczących aktywności użytkowników odwiedzających nasze strony internetowe, prowadzimy za pośrednictwem funkcji Facebook Custom Audience emisje reklam wśród właściwej grupy odbiorców określając przy tym profil/charakterystykę danej grupy docelowej.

Na podstawie pseudonimowanego Cookie-ID zapisywanego przez Piksel Facebooka i zebranych informacjach o aktywności użytkowników na naszej stronie internetowej, tworzymy za pośrednictwem funkcji Facebook Pixel Remarketing spersonalizowaną reklamę.

W celach analityki internetowej i optymalizacji naszej oferty – za pomocą funkcji Facebook Pixel Conversions analizujemy aktywność użytkowników, którzy odwiedzają naszą stronę internetową za pośrednictwem reklam wyświetlanych w ramach uslugi Facebook Ads. Przetwarzanie danych przez Facebook odbywa się na podstawie zawartej umowy powierzenia danych.

6.3 Pozostali usługodawcy w zakresie narzędzi analitycznych i marketingowych

Wykorzystanie Hotjar do celów analityki internetowej
W celach analizy użytkowania naszej strony internetowej – za pomocą narzędzia do analityki internetowej Hotjar Ltd., Dragonara Business Centre 5th Floor, Dragonara Road, Paceville St Julian's STJ 3141, Malta („Hotjar“), w trakcie odwiedzania naszej strony internetowej są automatycznie gromadzone i zapisywane dane (Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej) na podstawie których tworzone są pseudonimowane profile użytkowników. W tym celu mogą być wykorzystywane pliki cookies. Bez udzielenia odrębnej, wyraźnej zgody – pseudonimowane profile użytkowników nie są łączone z danymi osobowymi podmiotu, któremu nadano pseudonim. Przetwarzanie danych w związku usługami świadczonymi przez Hotjar odbywa się w ramach zawartej umowy powierzenia danych.

Wykorzystanie wtyczki Vimeo Video Plugin 
W celu integracji treści osób trzecich za pomocą wtyczki wideo Vimeo – przy odtwarzaniu wideo przetwarzane są przez Vimeo LLC, 555 West 18th Street, New York 10011, USA („Vimeo“). następujące dane: adres IP, godzina wizyty, informacje o urządzeniu i przeglądarce użytkownika.

Przetwarzanie,danych odbywa się zgodnie z art. 26 RODO na podstawie wspólnych uzgodnień zawartych między współadministratorami. 

Z wtyczką Vimeo Video Plugin jest automatycznie zintegrowane narzędzie Google Analytics. Do celów analityki internetowej Google Analytics automatycznie przetwarza dane (Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowe) i tworzy na ich podstawie pseudonimowane profile użytkowników wykorzystując w tym celu pliki cookie. Narzędzie Google Analytics jest produktem firmy Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia („Google“). Informacje zbierane automatycznie przez technologie firmy Google dotyczące korzystania z naszej strony internetowej są zazwyczaj przekazywane na serwer Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA i tam przechowywane. W przypadku przetwarzania Państwa adresu IP w ramach użycia technologii Google, dzięki włączonej anonimizacji IP zostanie on skrócony przed zapisaniem na serwerach Google. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostanie przesłany na serwer Google i następnie tam skrócony. Nie mamy wpływu i dostępu do przetwarzania danych przez Vimeo, w tym do ustawień dotyczących Google Analytics. W stosunku do USA Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzającej odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

Wykorzystanie Criteo w celach marketingowych
Z pomocą naszego partnera reklamowego Criteo SA, 32 Rue Blanche, 75009 Paryż, Francja („Criteo“) promujemy naszą stronę internetową w wynikach wyszukiwania oraz na stronach osób trzecich. W tym celu podczas odwiedzin naszej strony, w Państwa urządzeniu końcowym automatycznie zapisany zostanie plik cookie (tzw. Retargeting Cookie), który z pomocą pseudonimowego identyfikatora (ID) oraz na podstawie odwiedzanych przez Państwa stron umożliwia wyświetlanie reklam opartych na Państwa zainteresowaniach. Przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z art. 26 RODO na podstawie wspólnych uzgodnień zawartych między współadministratorami. Ustalamy parametry danej kampanii reklamowej.

Criteo jest odpowiedzialne za jej dokładną realizację (np. podjęcie decyzji o umiejscowieniu reklamy). Automatycznie gromadzone przez Criteo dane (Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej) mogą być łączone przez Criteo z informacjami zebranymi z innych źródeł i przekazywane partnerom reklamowym Criteo.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych. Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

Wykorzystanie opineo w celu gromadzenia opinii o produktach
Hegen Distribution sp. z o.o. za wyraźną i dobrowolną zgodą Klienta, może przekazać dane osobowe Klienta firmie Opineo Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (50-381 Wrocław, ul. Marii Curie - Skłodowskiej 12), wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS: 0000357466, w celu przesłania, przez Opineo Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, na adres e-mail Klienta ankiety służącej uzyskaniu od Klienta opinii na temat transakcji dokonywanej przez Klienta w Sklepie Internetowym.

7. Gromadzenie i przechowywanie danych w celach informacyjnych
W celu polepszania naszych usług oraz informowania klientów o dostępności wybranych towarów Państwa dane teleadresowe (tj. adres e-mail) będą przez nas gromadzone i przechowywane. Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do otrzymania powiadomienia oraz bycia na bieżąco z aktualną ofertą asortymentową sklepu Hop-Sport. 

Okres przechowywania adresu e-mail, na które zostanie wysłane powiadomienie o dostępności produktu wynosi 60 dni. Po tym czasie zostanie on usunięty z naszej bazy danych. 

8. Integracja z Trusted Shops Trustbadge i pozostałymi widżetami 
O ile wyrazili Państwo zgodę zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO, z naszą stroną internetową zintegrowane są widżety Trusted Shops w celu wyświetlania usług Trusted Shops (np. znak jakości, system opinii) oraz oferowania produktów Trusted Shops dla kupujących po złożonym zamówieniu.

Trustbadge i reklamowane za jego pomocą usługi stanowią ofertę spółki Trusted Shops AG, Subbelrather Str. 15c, 50823 Kolonia, Niemcy (dalej „Trusted Shops”) z którą zgodnie z treścią art. 26 RODO wspólnie odpowiadamy za ochronę współadministrowanych danych. Niniejszym informujemy Państwa o zasadniczej treści wspólnych uzgodnień współadministratorów (art. 26 ust. 2 RODO). 

W ramach wspólnej odpowiedzialności istniejącej pomiędzy nami a Trusted Shops AG, w przypadku pytań dotyczących ochrony danych i chęci dochodzenia swoich praw, prosimy o skontaktowanie się z Trusted Shops za pomocą danych kontaktowych wskazanych w polityce prywatności firmy Trusted Shops. Niezależnie jednak od tego zawsze mogą Państwo zwrócić się do wybranego przez siebie współadministratora danych. Państwa zapytanie lub wniosek zostanie wówczas w razie takiej potrzeby przekazany do drugiego współadministratora w celu jego opracowania/udzielenia odpowiedzi. 

8.1 Przetwarzanie danych w ramach integracji Trustbadga i pozostałych widżetów 
Trustbadge jest dostarczany przez amerykańskiego dostawcę treści CDN (Content-Delivery-Network). Odpowiedni poziom ochrony danych jest zapewniony na podstawie decyzji Komisji Europejskiej (tzw. decyzja o adekwatności), która jest dostępna tutaj dla USA . Dostawcy usług z USA są zazwyczaj certyfikowani zgodnie z ramami porozumienia zawartego pomiędzy USA i UE („Data Privacy Framework”, w skrócie „DPF”). Dalsze informacje w tym zakresie można znaleźć tutaj. W przypadku usługodawców, którzy nie są certyfikowani zgodnie z założeniami „DPF”, jako odpowiednią gwarancję dla ochrony danych przyjęto uzgodnienie obowiązywania standardowych klauzul umownych.

 W przypadku wywołania Trustbadge serwer sieciowy automatycznie zapisuje tzw. plik dziennika (logi serwera), który zawiera również Państwa adres IP, datę i godzinę wywołania, ilość przesłanych danych oraz operatora wnioskującego (dane dostępowe) i dokumentuje wywołanie. Adres IP jest anonimizowany natychmiast po pobraniu, tak aby zapisane dane nie mogły zostać przypisane do konkretnej osoby. Zanonimizowane dane są wykorzystywane w szczególności do celów statystycznych i analizy błędów. 

8.2 Przetwarzanie danych po złożeniu zamówienia 
Jeśli wyrazili Państwo zgodę, Trustbadge uzyskuje po złożeniu zamówienia dostęp do informacji dot. zamówienia przechowywanych w Państwa urządzeniu końcowym (suma zamówienia, numer zamówienia i jeśli dotyczy – zakupiony produkt) oraz użytego w trakcie składania zamówienia Państwa adresu e-mail. Adres e-mail jest haszowany przy użyciu kryptologicznej funkcji jednokierunkowej. Wartość hash jest następnie przekazywana do Trusted Shops wraz z informacjami o zamówieniu zgodnie z art. 6 ust. 1 pkt 1 lit. a RODO. Służy to sprawdzeniu, czy są Państwo już zarejestrowani w systemie Trusted Shops AG w celu korzystania z usług Trusted Shops dla kupujących. W przypadku gdy są już Państwo zarejestrowani, dalsze przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z umową zawartą pomiędzy Państwem a Trusted Shops. Jeżeli nie są Państwo zarejestrowani lub nie wyrażają zgody na automatyczne rozpoznawanie rejestracji za pomocą Trusbadge, otrzymają Państwo możliwość manualnej rejestracji w celu korzystania z usług, względnie zabezpieczenia zakupu w ramach już istniejącej umowy użytkownika. 

W tym celu Trustbadge po złożeniu zamówienia w sklepie uzyskuje dostęp do następujących informacji zapisanych w wykorzystywanym przez Państwa urządzeniu końcowym: suma zamówienia, numer zamówienia i adres e-mail. Jest to konieczne, abyśmy mogli zaoferować Państwu ochronę kupującego. Powyższe dane są przekazywane do Trusted Shops tylko wtedy, gdy aktywnie zdecydują się Państwo na skorzystanie z ochrony kupującego, klikając w tym celu na odpowiednio oznaczony przycisk w tzw. karcie zaufania („Trustcard”). Jeżeli zdecydują się Państwo na skorzystanie z tych usług, dalsze przetwarzanie danych odbywa się na podstawie umowy zawartej z Trusted Shops (art. 6 ust. 1 lit. b RODO) w celu dokonania rejestracji ochrony kupującego i zabezpieczenia Państwa zamówienie, a także aby mogli Państwo otrzymywać pocztą elektroniczną zaproszenia do wystawienia opinii o zakupie. 

Trusted Shops korzysta z usług świadczonych przez usługodawców w zakresie hostingu i monitorowania logów. Podstawą prawną w tym zakresie jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, a uzasadniony interes polega na dążeniu do zapewnienia bezawaryjnego funkcjonowania oferowanych produktów. Związane z tym przetwarzanie danych może mieć miejsce również w państwach trzecich (USA i Izrael). Odpowiedni poziom ochrony danych jest zapewniony na podstawie decyzji Komisji Europejskiej (tzw. decyzja o adekwatności), która jest dostępna tutaj dla USA i tutaj dla Izraela. Dostawcy usług z USA są zazwyczaj certyfikowani zgodnie z ramami porozumienia zawartego pomiędzy USA i UE („Data Privacy Framework”, w skrócie „DPF”). Dalsze informacje w tym zakresie można znaleźć tutaj
W przypadku usługodawców, którzy nie są certyfikowani zgodnie z założeniami „DPF”, jako odpowiednią gwarancję dla ochrony danych przyjęto uzgodnienie obowiązywania standardowych klauzul umownych.

9. Media społecznościowe

9.1 Wtyczki mediów społecznościowych: Facebook (Meta), Instagram (Meta)
Na naszej stronie internetowej używane są tzw. wtyczki (przyciski) serwisów społecznościowych. Wtyczki te są dostępne za pośrednictwem linka HTML, co zapewnia, że podczas odwiedzin naszej strony zawierającej takie wtyczki (przyciski), nie nawiązuje się automatycznego, bezpośredniego połączenia z serwerami operatora danego serwisu społecznościowego. Po kliknięciu na jeden z przycisków (wtyczkę) otworzy się nowe okno Państwa przeglądarki wyświetlające stronę danego serwisu społecznościowego, na której mogą Państwo zatwierdzić wykorzystanie danego przycisku, np. „Lubię to” lub „Udostępnij”.

9.2 Nasza aktywność na portalach społecznościowych: Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest
Jeżeli udzielili Państwo w tym zakresie zgody danemu portalowi społecznościowemu (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), podczas odwiedzania naszego konta/profilu w wyżej wymienionych portalach społecznościowych, Państwa dane będą automatycznie gromadzone i przechowywane w celach analityki internetowej i marketingowych. Na podstawie tych danych tworzone są pseudonimowane profile użytkowników. Mogą one być wykorzystywane na przykład do umieszczania w obrębie portali społecznościowych oraz poza nimi tzw. spersonalizowanych reklam, które prawdopodobnie odpowiadają Państwa zainteresowaniom. W tym celu wykorzystywane są zwykle pliki cookie.Szczegółowe informacje w zakresie przetwarzania i wykorzystywania Państwa danych przez poszczególne portale społecznościowe, jak również informacje dotyczące państwa praw i możliwości konfiguracji ustawień dot. prywatności, a także dane kontaktowe w celach złożenia zapytania opisane zostały w podlinkowanych poniżej politykach prywatności poszczególnych serwisów społecznościowych. Gdyby potrzebowali Państwo pomocy w tym zakresie, mogą Państwo skontaktować się również z nami.

Facebook (by Meta) jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Irland („Meta Platforms Ireland“). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego fanpage'a w serwisie Facebook (by Meta) są z reguły przesyłane do serwera Meta Platforms Ireland, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025 w USA i tam zapisywane. Przetwarzanie danych w ramach odwiedzin fanpage'a w serwisie Facebook (by Meta) odbywa się zgodnie z art. 26 RODO na podstawie zawartych wspólnych uzgodnień współadministratorów, które dostępne są tutaj. alsze informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych osobowych w ramach odwiedzin fanpage'a na Facebooku (informacje dot. funkcji statystyk stron) dostępne są tutaj.
Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: USA, Kanada, Japonia, Korea Południowa, Nowa Zelandia, Wielka Brytania, Argentyna. Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Certyfikat został pozyskany. Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w następujących państwach: Australia, Hongkong, Indie, Indonezja, Malezja, Singapur, Tajlandia, Tajwan, Brazylia, Meksyk. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Przekazywanie danych w ramach naszej współpracy z usługodawcami z tych państw opiera się na następujących zabezpieczeniach:  standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisje Europejską.

Instagram (by Meta)jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Irlandia („Meta Platforms Ireland “). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego konta fanpage'a w serwisie Instagram są z reguły przesyłane do serwera Meta Platforms, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025 w USA i tam zapisywane. Przetwarzanie danych w ramach odwiedzin konta fanpage'a w serwisie Instagram (by Meta) odbywa się zgodnie z art. 26 RODO na podstawie zawartych wspólnych uzgodnień współadministratorów. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych osobowych w ramach odwiedzin fanpage'a na Facebooku (informacje dot. funkcji statystyk stron) dostępne są tutaj.
Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: USA, Kanada, Japonia, Korea Południowa, Nowa Zelandia, Wielka Brytania, Argentyna. Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Certyfikat został pozyskany. Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w następujących państwach: Australia, Hongkong, Indie, Indonezja, Malezja, Singapur, Tajlandia, Tajwan, Brazylia, Meksyk. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Przekazywanie danych w ramach naszej współpracy z usługodawcami z tych państw opiera się na następujących zabezpieczeniach:  standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisje Europejską.

YouTube jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia („Google“). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego profilu w serwisie YouTube są z reguły przesyłane do serwera Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 w USA i tam zapisywane. Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych. Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

Pinterest jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irlandia („Pinterest“). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego profilu w serwisie Pinterest są z reguły przesyłane do serwera Pinterest, Inc., 505 Brannan St., San Francisco, CA 94107 w USA i tam zapisywane. Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych. Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

10. Przypomnienia o możliwości wystawienia opinii
Przypomnienie o możliwości wystawienia opinii poprzez Ceneo, Okazje.info.
Jeśli w trakcie lub po złożeniu zamówienia wyrazili Państwo na to jednoznaczną zgodę, przekażemy Państwa adres mailowy do Ceneo Sp. z o.o. , Grupa Okazje Sp. z o.o., ul. Grunwaldzka 182 ,Al. Tadeusza Kościuszki 23/25 (https://www.ceneo.pl/, https://okazje.info.pl/),aby zostało do Państwa przesłane drogą elektroniczną przypomnienie o możliwości wyrażenia opinii o zakupie dokonanym w naszym sklepie.
Udzieloną zgodę mogą Państwo odwołać w każdej chwili poprzez wysłanie stosownej wiadomości na nasz adres kontaktowy wskazany w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa" lub bezpośrednio w formie oświadczenia złożonego wobec Ceneo Sp. z o.o., Grupa Okazje Sp. z o.o..

11. Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa

11.1 Państwa prawa
Osobom, których dane są przetwarzane przysługują następujące prawa:

  • zgodnie z art. 15 RODO: prawo do uzyskania informacji o przetwarzaniu danych w zakresie określonym w tym artykule;
  • zgodnie z art. 16 RODO: prawo do sprostowania Państwa nieprawidłowych lub niekompletnych danych osobowych;
  • zgodnie z art. 17 RODO: tzw. „prawo do bycia zapomnianym”, czyli prawo do usunięcia zapisanych u nas Państwa danych osobowych, o ile ich dalsze przetwarzanie nie jest niezbędne:
    • do korzystania z prawa do wolności wypowiedzi i informacji;
    • do wywiązania się z prawnego obowiązku;
    • z uwagi na względy interesu publicznego;
    • do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;
  • zgodnie z art. 18 RODO: prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych, o ile:
    • prawidłowość tych danych osobowych jest przez Państwa kwestionowana;
    • przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a Państwo sprzeciwiają się ich usunięciu;
    • nie potrzebujemy już danych osobowych, ale są one potrzebne Państwu do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;
    • wnieśli Państwo na podstawie art. 21 sprzeciw wobec przetwarzania danych;
  • zgodnie z art. 20 RODO: prawo do otrzymania dostarczonych nam danych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego oraz do przesłania ich innemu administratorowi;
  • zgodnie z art. 77 RODO: prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych „UODO").

Prawo do wniesienia sprzeciwu
Prawo do wniesienia sprzeciwu Jeżeli w sposób opisany w niniejszej polityce prywatności przetwarzamy dane osobowe w celu zabezpieczenia naszych prawnie uzasadnionych interesów, wówczas mogą Państwo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Państwa danych w tym celu – ze skutkiem na przyszłość. Jeżeli przetwarzanie ma miejsce do celów marketingu bezpośredniego, mogą Państwo zrealizować prawo do sprzeciwu w każdym momencie. Jeżeli przetwarzanie ma miejsce w innych celach, prawo do złożenia sprzeciwu przysługuje Państwu jedynie z przyczyn wynikających z Państwa szczególnej sytuacji.

Po skorzystaniu przez Państwa z prawa do sprzeciwu nie będziemy kontynuować przetwarzania Państwa danych osobowych, chyba że wykażemy istnienie ważnych, prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania i będą one nadrzędne wobec Państwa interesów i praw, lub gdy przetwarzanie danych ma służyć dochodzeniu, wykonaniu lub obronie roszczeń prawnych.

Zdanie poprzednie nie obowiązuje, gdy przetwarzanie danych odbywa się do celów marketingu bezpośredniego. W takim przypadku, po wyrażeniu przez Państwa sprzeciwu zawsze zaprzestaniemy dalszego przetwarzania Państwa danych osobowych.

11.2 Kontakt z nami
W przypadku pytań dotyczących gromadzenia, przetwarzania i korzystania z Państwa danych osobowych, a także w razie żądania udzielania informacji, sprostowania, ograniczenia przetwarzania czy usunięcia danych oraz w celu odwołania udzielonych zgód lub wyrażenia sprzeciwu wobec korzystania z określonych danych prosimy o bezpośredni kontakt z administratorem danych wskazanym na wstępie niniejszej polityki prywatności.